DIVOKÉ FAZOLE, TY TÁBORNICKÉ

Máte rádi fazole? Ano?! Co takhle si třeba udělat pálivé divoké fazole. Je to velmi variabilní jídlo, které sčítá nespočet kombinací a chutí. Pokud vám nesedí pikantní varianta, tak si fazolovou baštu udělejte bez chilli. Zvolil jsem co nejskladnější variantu. Většina surovin je v plechovce a nejsložitější části přípravy je oloupat a nakrájet cibuli.

přispěl Marek Liška

Ingredience

  •  Středně velká cibule
  •  Lžíce olivového oleje – nebo jakýkoliv jiný olej
  •  Chili – prášek, nebo čerstvá chilli paprička – nezapomeňte, že nejpálivější části chilli je samotné jádro, tj. semínka
  •  500ml – černé, nebo červené fazole, odvodněné
  •  500ml – bílé fazole, odvodněné
  •  500ml – krájená rajčata
  •  Plechovka piva – nejlépe ležák (lager beer)
  •  Stroužek česneku
  •  Sůl
  •  Kmín
  •  Chléb, nebo rýže

Příprava

  1. Cibulku nakrájíme na jemné kostičky a osmahneme na olivovém oleji, nebo másle.
  2. Vsypeme konzervu krájených rajčátek.
  3. Následují konzervy fazolí, ze kterých jsme předem slili nálev. 
  4. Dolijeme pivo, tak aby nebyla směs příliš řídká, ani hustá.
  5. Přidáme špetku sušeného česneku, nebo dva nadobro nakrájené stroužky a kávovou lžičku kmínu.
  6. Dochutíme chilli a solí dle gusta.
  7. Podáváme s chlebem, nebo rýží. Můžeme zasypat strouhaným sýrem.

Statistika

ČAS PŘÍPRAVY

10 MIN

ČAS VAŘENÍ

20 MIN

POČET PORCÍ

2 AŽ 3

CENA ZA PORCI

40-70 KČ

Komentáře

Jsi tady poprvé? Přečti si zde o čem mikrodobrodružství je a dozvíš se, jak již dnes říct ano dobrodružstvím, ať už jsi kdokoliv. Je to pro každého.