DIVOKÉ FAZOLE, TY TÁBORNICKÉ
Máte rádi fazole? Ano?! Co takhle si třeba udělat pálivé divoké fazole. Je to velmi variabilní jídlo, které sčítá nespočet kombinací a chutí. Pokud vám nesedí pikantní varianta, tak si fazolovou baštu udělejte bez chilli. Zvolil jsem co nejskladnější variantu. Většina surovin je v plechovce a nejsložitější části přípravy je oloupat a nakrájet cibuli.
přispěl Marek Liška
Ingredience
- Středně velká cibule
Lžíce olivového oleje – nebo jakýkoliv jiný olej
Chili – prášek, nebo čerstvá chilli paprička – nezapomeňte, že nejpálivější části chilli je samotné jádro, tj. semínka
500ml – černé, nebo červené fazole, odvodněné
500ml – bílé fazole, odvodněné
500ml – krájená rajčata
Plechovka piva – nejlépe ležák (lager beer)
Stroužek česneku
Sůl
Kmín
Chléb, nebo rýže
Příprava
- Cibulku nakrájíme na jemné kostičky a osmahneme na olivovém oleji, nebo másle.
- Vsypeme konzervu krájených rajčátek.
- Následují konzervy fazolí, ze kterých jsme předem slili nálev.
- Dolijeme pivo, tak aby nebyla směs příliš řídká, ani hustá.
- Přidáme špetku sušeného česneku, nebo dva nadobro nakrájené stroužky a kávovou lžičku kmínu.
- Dochutíme chilli a solí dle gusta.
- Podáváme s chlebem, nebo rýží. Můžeme zasypat strouhaným sýrem.
Statistika

ČAS PŘÍPRAVY
10 MIN

ČAS VAŘENÍ
20 MIN

POČET PORCÍ
2 AŽ 3

CENA ZA PORCI
40-70 KČ
Komentáře
